"Veliko je lepih dežel, a niso vse srečne. A po zaslugi vinorodnih dežel,
Slovenija je lepa in srečna."
Tone Pavček, Martina Baškovič
Na kmetiji pridelujemo 8000 avtohtonih trsov refoška, malvazije in muškata. Vsa vina so pridelana po klasični metodi v kamniti kleti, ki je zgrajena pod zemljo. Tako vsako leto pridelamo vrhunska vina, ki so iz leta v leto boljša in bolj prepoznavna.
Na kmetiji nudimo oglede kleti in vodene degustacije vin, ki jih lahko prilagodimo manjšim ali pa tudi večjim skupinam.
Nudimo tudi najem prostora za poslovne dogodke, predstavitve in druge sestanke z dostopom do brezžične internetne povezave (wi-fi).
Na izbiro imamo dve vodeni degustaciji, lahko pa tudi celotno degustacijo prilagodimo vašim željam.
Vodena degustacija 1:
-
3 vzorci vin (malvazija, refošk, sladki muškat)
-
ogled kleti
-
prigrizek (sir, oljke, domač kruh)
-
cena: 4,90 €
Vodena degustacija 2:
-
3 vzorci vin (malvazija, refošk, sladki muškat)
-
ogled kleti
-
mešan narezek (pršut, sir, panceta, suhe klobase, domač kruh)
-
cena: 12,40 €
Vodena degustacija 3:
-
4 vzorci vin (malvazija, refošk, sladki muškat, barrique po izbiri.
-
ogled kleti
-
mešan narezek (pršut, sir, panceta, suhe klobase, domač kruh)
-
cena: 15.60 €
Refošk
pridelan po klasični metodi. Zaradi svoje edinstvene barve mu lahko rečemo črno vino, saj ga krasi izrazita temno rdeča, že skoraj temno vijoličasta barva. Po okusu spominja na sadne elemente kot so maline, ribez in borovnice ter z njegovo polnostjo in harmonijo nam v ustih pusti bogat, poln okus. K refošku se prilegajo predvsem bogate jedi kot so pršut, klobase, biftek ...
Priporočena temperatura: 14–16 °C
Malvazija
je pridela po klasični metodi. Je bela sorta, ki vedno bolj kaže svoje prednosti in odlike. Zaradi vinogradov, ki so obrnjeni proti morju, dosega naša malvazija posebno rumenkasto-zeleno do zlato-rumeno barvo ter značilno cvetico in aromo, ki kažeta značilne mediteranske elemente našega okolja. Po vonju spominja na breskve, marelice ali tropsko sadje. Malvazija se prilega predvsem k perutnini, ribam, ter drugim morskim jedem.
Priporočena temperatura: 10–12 °C
Sladki muškat
je bela sorta pridelana po klasični metodi. Izraža se predvsem v sadnem vonju in izjemni svežini, ki navduši še tako zahtevnega gosta. Vse to pa združuje primerno sladek okus, ki se izredno lepo prilaga k sladicam.
Priporočena temperatura: 9–11 °C